Flag icon for 'ru' language Flag icon for 'en' language
Flag icon for 'fr' language Flag icon for 'de' language
Flag icon for 'nl' language Flag icon for 'ro' language
Flag icon for 'sk' language Flag icon for 'no' language
Facebook Twitter Hi5 Myspace Blogger
Google Yahoo WordPress Flickr Youtube
Bemutatkozás
Szolgáltatásaink
Kapcsolat
Honlapkészítés Egyedi honlapok Webdesign Webszövegírás Együttműködés menete Honlap fejlesztése Honlap karbantartása Keresőoptimalizálás Online hirdetések Reklámszöveg, design Arculattervezés Fotózás Prezentáció készítése

 

Elérhetőségünk Referenciák Partnereink
Facebook oldalunk
SEO Stats powered by MyPagerank.Net
Együttműködés menete

 

A weblapkészítés nem kizárólag csak a webtervező feladata. Téves feltételezése a megrendelőnek, hogy az ő közreműködése nem szükséges a weboldal készítéséhez, hogy azért fizeti ki a pénzt, hogy ne kelljen foglalkoznia ezzel.

A honlapkészítés során igenis elengedhetetlen az együttműködés a honlap készíttetőjével, hiszen az ő igényei határozzák meg a weblap funkcióját és formáját.

És hogy lesz elégedett a végeredménnyel, ha nem tudja elmondani, mit szeretne látni a honlapon, milyen forma- és színvilágot, milyen dizájnt, vagy, hogy mit akar használni, milyen funkciókra van szüksége, miután elkészült a munka? Tehát igenis lényeges a közös munka az egyedi, igényes weblap kialakításához! Nézzük a menetét!

Együttműködés a honlapkészítés során

1. Átgondolás, tervezés

Az első lépés az együttműködésünk során, hogy Ön végiggondolja, hogy miért szeretne honlapot, mi a célja vele, milyen funkciókra lesz szükség a honlapon ahhoz, hogy ezeket a célokat el tudja érni (pl. hírlevél, fórum, stb.) vagy milyen reklám hordozókat kíván még beépíteni (reklámcsík, banner, felugró layer, stb.). Minél jobban átgondolt a koncepciója, annál könnyebb lesz az együttműködésünk.

Ezután, lehetőség szerint egy személyes konzultáció alkalmával - de ez akár e-mailen keresztül is megoldható, ha Ön nem Békés megyében (Orosházán, ill. környékén) él - Ön részletesen felvázolja, hogy az általunk készítendő weblap milyen elképzeléseknek és célkitűzéseknek kell, hogy megfeleljen, mi az, amit szeretne. Ennek alapján közösen átbeszéljük a lehetséges megoldásokat, majd az Önnek legmegfelelőbbet körvonalakban rögzítjük.

Ezt követően elkészítjük a honlapra vonatkozó árajánlatunkat, az elkészítés vállalt határidejét és ütemezését.

2. Grafikai tervezés

Az ajánlatkéréskor átbeszélt weboldal működését a lehető legpontosabban, írásban rögzítjük, az Önnel megbeszéltek alapján. Ez képezi alapját az egész weblap felépítésének. Amikor Ön ezt elfogadta és jóváhagyta, akkor kezdetét veszi a tényleges munka.

Legelőször egyeztetjük a grafikai tervezéshez szükséges részleteket, még a legapróbbakat is. Hogy milyen legyen a design, milyen szín- és formavilágot kedvel, milyen megjelenést vár a honlaptól, egyszerűbbet vagy aprólékosan kidolgozottat, stb. Ha minden információval rendelkezünk a grafikáról, elkezdődik a tervezési folyamat.

Először a főoldal megjelenését készítjük el, melyet megküldünk véleményezésre. Ilyenkor lehetőség van változtatni a grafikán, módosítani a formán vagy a pl. színeken.

Ha mindent megfelelőnek talált, az elfogadás után elkezdjük az aloldalak tervezését és az összes apró részlet kidolgozását. Így elkészül valamennyi oldal grafikai látványterve. Fontos, hogy a grafikai tervezés során az egész "weboldal" még csak egy kép, nem működik rajta semmi. Ekkor tulajdonképpen csak a látvány dominál. A folyamat végén a teljes grafika jóváhagyása szükséges az Ön részéről. Ha ugyanis ezek után mégis vissza kell majd nyúlnunk ehhez a munkafázishoz, az egy sor további változtatást is maga után von, így sok feleslegesen kidobott pénzbe kerül! Ezért körültekintően és alaposan kell eljárni!

3. Programozás

A kész grafikai terv után történik az oldalak, az egyedi funkciók leprogramozása, a képekből egy működő, élő weboldal készítése. A programozás időszaka alatt az összetettségétől függően tartunk megbeszélést Önnel, ahol az esetlegesen felmerülő, nyitottan maradt kérdéseket véglegesítjük.

A folyamat végén az oldalak egymáshoz lesznek csatolva, a menü aktívvá válik, az összes gomb és link működik. Ezzel elkészült a weboldal, melyet birtokba vehet!

4. Tesztelés

A birtokba vétel először is azt jelenti, hogy mindent le kell tesztelni, ellenőrizni, hogy az előforduló hibák ne a látogató előtt jöjjenek ki. Természetesen a tesztelést mi is elvégezzük, de Ön is megkap minden szükséges hozzáférést, hogy végig tudjon nyomkodni minden gombot, át tudja nézni weblapját elejétől a végéig, hogy minden tényleg úgy működik, ahogy azt Ön elképzelte.

5. Tartalom feltöltése

Ezután történik a weboldal tartalommal való feltöltése, hiszen a weboldal átadásával még csak egy üres, tartalom nélküli oldala van. A fotókat, fényképeket, a megfelelő felelős személy vagy személyek által megírt webszöveget elhelyezzük az oldalakon.
Ha szükséges, szívesen állunk rendelkezésére a weboldal szakszerű megszövegezésénél is, vállaljuk a webszövegírást.

6. A kész oldal kihelyezése

Miután a honlap feltöltődött a megfelelő tartalommal és Ön meggyőződött arról, hogy honlapja készen áll a látogatók fogadására, kihelyezzük azt a végleges helyére.

Weblapok karbantartása, fejlesztése során is érdemes a fentieket végiggondolnia az eredményes együttműködés érdekében.

Főoldal Oldaltérkép
Bemutatkozás Szolgáltatások ReferenciákKapcsolat
Munka-, tűz- és környezetvédelmi szolgáltatás magas színvonalon - BSZ Stúdió BSZ Stúdió - Webdesign, webszövegírás, weblapkészítés - igényesen